Tak už to tu někteří řekli za mě. Na školu nebylo, protože bych musela dojíždět, platit ubytování a jiné ostatní výdaje. A pokud vím, tak se knihy(některé) a sešity musely platit. To nemluvím o ostatních pomůckách. Moje matka na to všechno byla sama a to mám ještě bráchu, který v době, kdy jsem chtěla nastoupit na VŠ, už končil střední. Jeho to na vejšku nelákalo, ale já bych šla. O práci při studiu vím, ale v té době (1996-1997) toho až tak tolik nebylo a nejsem ten typ, co by zvládnul do noci makat a pak se ještě učit. Nehledě na to, že potom mi v 18ti umřel táta, tak padly i alimenty a máma byla závislá na tom, co vydělá a to nebylo moc. Tak jsem se snu o vejšce vzdala a šla makat, abysme se měli dobře. Kolik že by mi stačilo, abych byla spokojená??? Řeknu to takhle: přála bych si mít vždy tolik peněz, abych mohla v pohodě nakrmit a ošatit svojí rodinu a uspokojit jejich ostatní potřeby. Takže pokud by ceny všeho byly takové jako teď, pak by těch 7400 bylo úplně v pohodě. Nevím, jestli samy (Elen a ostatní takové) máte děti, ale i při střídmějším životě dáte za jeden měsíc na mimi dost peněz. Střídmější mám na mysli to, že nebudu kupovat drahé pleny, ani drahé přesnídávky, ani drahé ubrousky a ani krémy. Jasně, že dřív byli lidi chudí a taky měly děti,ale jak žily??? Většinou dřeli bídu s nouzí a děti chodily jako trhani a byli hubení. Zkuste se zeptat rodičů nebo prarodičů, jak to za jejich mládí bylo. Můj děda byl učitel a měl slušnej plat a tak měli 5 dětí. Potom umřel a babi zůstala na vše sama. Naštěstí pro ni, byli už děti dospělí. Není pravda, že pokud budou lidi bohatí, tak nebudou děti. Je vidět, že nevidíte do lidí. Já s lidmi dělám a to s normálními i s bohatšími. Setkávám se denně s různými lidmi, různých poměrů, různých charakterů. Naslouchám jim a musím říct, že většina by se mnou souhlasila. Hodně z nich by chtělo žít ve státě, kde budou pracovat až do důchodu, kterej nebude až v 60ti letech, nebát se marodit, protože pak nedostanou peníze a nebudou mít na splátky a jídlo a jiné věci, nebát se o pracovní místo, nebát se mít dvě a více dětí, protože budou mít dostatek financí, aby to zvládli. Je toho mnohem víc, ale vás to stejně nezajímá, protože byste zlikvidovali i to nic, co nám stát dává. Měla jsem štěstí na lidi, takže jsem například nemusela věci na dítě kupovat všechny,protože jsem jich spoustu dostala. Zajímalo by mě, jestli by někdo z těch nahoře udělal to,co před časem jedna slovenská politička. Zkusila měsíc žít z minimální mzdy. A OUHA!!ONO TO NEŠLO!!!!|Jak by taky mohlo. A u nás je to stejné, jenže nikdo z nich to nezkusí. Chcípli by hlady. A je fakt, že kdybych mohla něco v tomhle státě změnit, tak by se hodně lidí mělo mnohem líp a tahle politická prasata by jedla suchej chleba.J.
Předchozí