Jutto, ovšem pokud Ti umřel v 18 otec a studovala bys VŠ, měla bys nárok na tv sirotčí důchod, který by býval byl jistě vyšší než celé alimenty, které otec dříve platil.
Já i můj partner jsme shodou okolností oba vystudovali v dané době VŠ "za pomoci" sirotčího důchodu a brigád....
Na škole jsem potkala i kámošku, která byla oboustranný sirotek. Bude to znít hrozně, ale mně přijde, že po finanční stránce bylo výhodnější otce nemít, než být dítě matky samoživitelky.
Milado, s tím rodičákem odstupňovanému podle příjmů zásadně nesouhlasím:-) Posuzoval by se příjem celé rodiny: Pokud má žena slušně vydělávajícího partnera, rodičák jí zkrouhnou, což bude ženy dělat závislejšími na jejich partnerech. To samo, pokud bude žena zvažovat návrat do práce, bude to velmi pravděpodobně znamenat, že o část "příjmu" (rodičák) přijde. Její, už tak pravděodobně nižší než mužův, příjem se tak i nadále sníží. Při započtení paní na hlídání může taky dojít k tomu, že se jí pracovat nevyplatí. On si člověk může říkat, jak je dobré neztrati kontakt, ale marná sláva, mělo by se to aspoň trochu rentovat:-) Mně se stávající systém rodičáku zdá pro úplné rodiny ok. Co není ok je neexistence čstečných úvazků nebo dostupných jeslí. Domnívám se, že možnost být s dětmi 3 roky doma není norma, ale prostě nadstandard a pokud to chci dětem dopřát, musím něco obětovat. Pokud na to nemám, tak bohužel. Nemohu bydlet ve vile, když mám jen na byt v paneláku.
Předchozí