Milado, omouvám se, to odstupňování zmínil někdo jiný... Nicméně, to že se ti nelíbí možnost si přivydělat při rodičáku neomezeně, to trvá, ne? Což je ta druhá věta o (ne)výhodnosti pracovat..... Já to beru tak, že pokud půjdu do práce, stát mi přispěje na paní na hlídání. A nevidím v tom nic nemravného. Pro starší děti jsou dotované školky.
Myslím není žádné zneužívání, když si žena vybere, zda využije státní zařízení, které stát asi něco stojí, nebo si nechá příspěvek a zajistí si hlídání sama.... Stát na tom přeci není tratný? Notabene,když ta pracující matka platí daně, čili část RP zase vrátí...
Co tím chci říct je toto: Když pracujícím ženám sebereš rodičák, bude jich pracovat ještě méně. Já se na rozdíl od lidoveckých poslanců domnívám, že je správné, když se ženy vracejí do procesu dřív než po třech resp. čtyřech letech. Dělají to pro sebe, své děti a potažmo i stát, po kterém pravděpodobně budou v budoucnu potřebovat méně. Jistě, nikdo je nemůže nutit, ale neměli by se jim aspoň házet klacky pod nohy.
Předchozí