Jutko, já nemám nic proti tomu, aby rodičák dostávaly i pracující maminy. Jenom bych to zařídila jinak - ve smyslu: navštěvuje tvoje dítě státem dotované předškolní zařízení? OK, pak ale nárok na příspěvek nemáš, dostává ho místo tebe školka ve formě dotací. Zařídíš si hlídání svého dítěte jinak? V pořádku, potom si na to ten rodičák použij a je jen na tobě, jestli jím budeš vylepšovat rodinný rozpočet a o děcko se postaráš sama nebo jestli ho použiješ na zaplacení soukromé - nedotované školky nebo paní na hlídání.
MMCH s tou nižší mateřkou - dřív, dokud byl povolený pouze omezený výdělek při rodičáku, tak jsi mohla požádat, aby se ti ten nízký výdělek nezapočítával a mateřská se zase počítala z té původní vyšší částky. Jenže omezení zrušili a od té doby už žádat nemůžeš. Jak jsem kdysi četla od Škromacha - matka přeci i při pobírání rodičáku může vydělávat hodně, stát ji v ničem neomezuje, tak v čem je problém...
Jé, a rozhodně si nemyslím, že jsi blbá - jak blbá si spíš kolikrát připadám já, když občas některé socanské zákony nechápu...
S.+++