Ivo, diky za vysvetleni, a ted s tebou opravdu souhlasim. Ja take nechapu, proc nektere diskutujici tady nadavaji matkam doma do prizivniku a lenochu. Mne nejak nevadi, ze moje dane podpori rodinu s detmi jakych koliv barev. Podle mne, ma smysl diskutovat o forme podpory pro rodinu, a podle meho nazoru, v tehle oblasti v ceske rodinne jak i vubec socialni politice casto chybi prvky, motivujici pracovat a se snazit o spolecensky postup(ziskat vzdelani). Moznost neomezene privydelavat pro matku na RD je rozhodne takovym motivujicim prvkem. Mozna, jak poukazala Milada, a upresnila Sylvie, zakon je blbe psany a system je zneuzivatelny, ale napad samotny rozhodne blbi neni. Tady se dikutovalo i o vysokych skolach. Nemuzu se vzpomenout kde jsem videla porovnavaci studie, ale ceska spolecnost nevypada nejlip se spolecenskou mobilitou na horu, to jest, do vysokych skol jdou deti predevsim z vysokoskolskych rodin, a je dost zrejme, ze jen absence skolnych nestaci aby se lide snazili a mohli ziskat vysoke vzdelani. Pred par tydnu bylo v Lidovkach (?) zverejnene statistiky ˇo podpore statu v ruznych oblastech - zatim co CR je jednickou v Evrope pri podilu statnich penez ve zdravotnictvi, podpora skolstvi vypadalo dost uboze... No ale je to jine tema...
Předchozí