Taro,
já jsem se taky vždycky snažila vysvětlovat kolegyním, že to není v pořádku, jak se k nám naši zaměstnavatelé chovají. Stěžovala jsem si na firmu, kde jsme měly (samé ženské, chlap by to za ty peníze nedělal) ty příšerné přesčasy. Jenže - plat byl smluvní, počet odpracovaných hodin se nikde neuváděl. Když jsem argumentovala tím, že stačí spočítat si počet hodin v měsíci podle otevírací doby a vydělit ho počtem zaměstnanců, ukázalo se, že máme ještě jednu "zaměstnankyni" (kterou nikdy nikdo neviděl) - kupodivu to náááhodou byla dcera šéfové. A mé kolegyně odkývaly, že ano, že ona tam s námi pracuje - a pak se zlobily na MĚ, protože šéfová byla naštvaná...
V současné době pracuju 5 hodin týdně jako uklízečka. Uklízím v malé firmě, po pracovní době, takže jsem tam téměř vždycky sama. Nikdo neprudí, když je třeba udělat něco navíc, šéfové zdvořile požádají. Jsou rádi, když přemýšlím a neuklízím tam, kde to není vhodné (pracovní stůl :-)). Jsem VELMI spokojená a říkám si, že v tomhle oboru vydržím asi hooodně dlouho...
Předchozí