Ahoj Milado,
Testy na potravinové alegeny nemám udělány žádné, podle kožních vlastně nejsem alergická na nic. Ale atopická zátěž v rodině z mé strany je zjevná několik generací dozadu. Jen jsem chtěla říct, že mám pochybnosti o smyslu preventivní nízkoalergenní diety v těhotenství a při kojení. Náš alergolog je informován a vzdělán, leč jeho doporučení vyznělo (když to přeženu:-) - "nejíst nic (= vlastne skoro "NIC") z tohoto dlouhého seznamu a dlouho kojit". Pochopitelně to neberu na úplně lehkou váhu, snažím se, aby to, co doma jíme bylo spíš hodnotné jídlo a ne pochutiny (chipsy, sušenky...), ale sama nejím, co mi nechutná, přestože je to obecně považováno za "zdravé". Oč si mé tělo řekne, to dostane. Někdy je to i ta čokoláda, chleba se škvarkama či máslem a medem. Naopak opravdu nemusím třeba banány, brambory a saláty ze syrových zelenin, přestože mi tyto potraviny nepůsobí nějaké zjevné potíže. Hlavně nechci skončit s odvápněním kostí, takže mám vlastně trochu obavy nedat tělu v těhotenství a při kojení "od všeho trochu". Miminko je zatím bez potíží, třeba bude více po taťkovi - velké, tlusté a zdravé :-).
Tvé holčicky je mi líto, zažila jsem, co to je po nocích se drápat. Bohužel asi nic chytrého neporadím, máš lepší přehled.
Předchozí