Já mám trochu pocit, že tady všichni srovnávají jednorázové plenky (které s papírem nemají nic společného) s látkovou plenou, kterou používaly naše matky. Tzn. pokakanou hned přeprat v umyvadle, namočit do kbelíku s vodou, po naplnění kbelíku přelít do pračky, vyprat (vyvařit), přenést do ždímačky, přenés do vany a vymáchat, a opět do ždímačky. Potom vše do koše, dopravit do sušárny, pověsit, po uschnutí pěkně vyžehlit a vyskládat. V dnešní době se dají koupit látkové pleny, které vypadají jako ty jednorázové (tvarově) a je poměrně časté používání separačních plen. Prostě kousek "papíru" se dá mezi plenku a miminko a když se vykaká, tak se obsah včetně separační pleny spláchne do záchodu/zkompostuje a plena se uloží nasucho do kýble. Po naplnění se přendá do automatky, nastaví program a po skončení se pověsí na sušák a po usušení je možné hned použít (odpadá to přeskládávání).
Já nechci nikomu nutit ani to ani to, ale přijde mi, že zastánci jednorázovek srovnávají nesrovnatelné - tzn. nové jednorázovky, které "udrží pokožku suchou" a látkové pleny a způsob praní, který viděly před 30 lety.
Předchozí