| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Plenky, aneb jak jsem si vybírala

Musím se podělit o své zkušenosti s látkovými plenkami.
Už v těhotensví jsem byla rozhodnutá, pro látkové pleny,a papírovky používat jen na cesty, k lékaři a podobně. Koupila jsem 40 malých, 10 velkých plínek a 3 tetra osušky, jako dárek jsem od kamarádky dostala balík papírovek nejmenší velikosti. Ty jsem spotřebovala už v porodnici, ale další jsem zatím nepotřebovala (prckovi jsou 3,5 měsíce). Jelikož měl a má kyčle v pořádku tak dávám jen jednu plínku, mezi plínku a tělíčko dávám separační vložky, které usnadňují praní plen (vložka se pak s nákladem spláchne), oddělují pokožku od plenky a tím brání opruzení. Nemm pocit, že by mě používání látkových plen nějak zvlášť zatěžovalo, dávám je prckovi, ikdyž jdeme na návštěvu, k lékaři a pod. Netrápí nás žádné opruzeniny, přestože to jsou látkové pleny a navíc prcka ani ničím nenatírám a přesto má pokožku zadečku v pořádku. Malý svišť spí v noci 8 hodin v kuse a počůrané plenky mu nejsou na závadu, přes den když je vzhůru si sám řekne, že chce přebalit. Takže doufám, že plenky zahodíme mnohem dříve než je tomu při používání plenek papírových. Ale je to každého věc, já jsem s nima spokojená, stačím se starat o prcka, věnovat se mu, věnovat se sobě (chodím plavat, hrát sqash, lézt, šiju kapsáře..), věnovat se domácnosti a taky jak jinak svému manžílkovi. Jak si kdo ustele, tak si lehne.
A teď rekapitulace času:
-mám 40 látkových plen
-počůrané nebo pokaděné plenky přečvachnu a hodím do kýbla s vodou, ošetření jedné plínky (čvachání, vyhození separační vložky, vhození do kýbla s vodou) 1-2 minuty, takže denně cca 15 minut
-plínky peru v pračce na 60°C průměrně co třetí den, nandádí plínek do pračky, daní prášku a zapnutí - max.5minut
-věším je už složené na půlky, což sice trvá déle než věšení za rožky na kolíčky (15-20minut), ale následné sundání a skládání těch cca 30-35 plínek mi trvá maximálně 10 minut i s vložením separačních vložek a uložením do postýlky (tam jsou po ruce a prckovi zatím nepřekážejí), plínky jsou v podstatě rovné a nevyžadují žádné vytahování
-žehlení plínek jsem skončila po 5 týdnu prckova života, žehlení šlo taky rychle, člověk se naučí tu správnou techniku a je to
-takže pokud ten den neperu a neskládám stojí mě starání se o látkové pleny 15 minut mého času, a když peru tak 1 hodina (co tři dny)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.