Přečetla jsem si diskusi k tomuto článku a jsem docela v šoku. Nejde přece o to, zda jsou bavlněné pleny levnější než papírovky, nebo naopak. Podle mne jde o to, že papírovkami zamořuju prostředí mnohem více, než praním bavlněných plenek. Jestli si myslíte že ta kulička, co na ní žijeme snese všechno, tak jste dost naivní. Možná by bylo lepší než na peníze a na svoje pohodlí myslet na to, jak budou žít naše děti a jejich děti .... Taky mě rozesmál názor, jakože která maminka má dneska čas na praní, věšení a žehlení plínek. V dnešní době automatických praček, myček na nádobí a supermarketů, kde koupíte všechno nemáte čas? Naše babičky by se asi divily. A hlavně mi někdo nepište, že kvůli tomu se nebudete omezovat a žít jako před sto lety. Jasně nedělejte to, ale taky by se mohlo stát, že naše vnoučata za sto let nebudou žít vůbec, nebo někde pod zemí.
Mám tři děti 1x3, 2x1,5 a všechny jsou na látkových plenách. Není to zas tolik práce dát pleny do pračky a pak je pověsit (žehlení je po 6ti týdnech naprosto zbytečné). A pro pisatelku názoru, že autorka článku zřejmě nemá co jiného na práci podotýkám, že já i přes látkovky dělám to co všechny ostatní a po osmé večer už jen sedím na gauči a čtu si.
A ještě jeden poznatek. Moje švagrová pořád hlídá éčka a podobný věci v potravinách, nakupuje pouze biomaso, dítěti by nedala kupovanou mrkev (všechno si pěstuje) atd., ale nacpe mu 6x denně papírovou plenu a je jí šumafuk, že se to bude někde válet na skládce, nebo že se to spálí a její zdravě živené dítko to bude pěkně vtahovat do plic. A takhle se chová spousta lidí, přijde vám to normální?
Dost z vás tady na svou "obranu" uvádí, že sice používá papírovky (z důvodu pohodlí), ale že zase třídíte papír, plasty, sklo, ... To myslíte vážně? To je snad úplně normální, jako si umýt ruce před jídlem!
Předchozí