Elke, já ti docela rozumím. Moje děti jsou už bez plen, ale kdybych měla ještě jedno, asi bych aspoň zkusila některý nový druh látkových plen, ale s těmi obyčejnými čtvercovými jsem to já prostě nezvládla.
Víš, mě taky moc trápí, co bude dál s touhle PLANETOU. Ale dnes je opravdu těžký se zříct některých civilizačních tzv. "nezbytností". Barvíme si vlasy, používáme kosmetikcký přípravky, kupujeme obrovský množství různých zbytečností (různými módními výstřelky počínaje a domácí technikou konče)...a řekni, kdo z nás se dokáže toho všeho vzdát? Zboží a potraviny se přepravují na velký vzdálenosti, všechno je zabaleno do mnoha obalů, a ne všechno se dá recyklovat.
A jak je to u nás? Např. můj manžel denně dojíždí autem do práce (140km tam a 140km zpátky), já začnu brzy taky jezdit do práce autem, abych všechno stíhala :-( ...nejhorší je, že vím, že to je špatně, ale nedokážu to změnit. Přestože si myslím, že bychom všichni měli začít u sebe, spoustu věcí prostě nedokážu. Já prostě nevěřím, že ty plíny jsou to "nejhorší".
MMCH s tím tříděním odpadu to v ČR bohužel pořád ještě není taková samozřejmost :-(
Předchozí