Rendísku, koukám,
že místo diskuse umíš akorát bokem naznačit cosi o "podráždění". (Navíc jsem se vyjadřovala k 15-ti měsíčnímu dítěti, nikoli k 10-15 měsíčnímu, což je rozdíl.)
No nic, můžeš se k nám klidně přijet podívat :)
Jinak já si dovolím uvést taky citaci (na rozdíl od tebe konkrétní) pana Dr. Matějčka, kniha "Prvních šest let ve vývoji a výchově dítětě", kapitola "Dva důležité návyky", strana 93 (u vydání z roku 2005):
"Od roku do 15 měsíců je u velké většiny dětí vhodná doba k učení na nočníček. Mnohým rodičům se to jistě bude zdát pozdě a mnohé babičky se zhrozí, protože sami začaly s tímto nácvikem u svých dětí už dávno před prvním rokem, ba některé hned po půl roce věku dítěte. V některých případech se jistě tento výcvik povedl. Jenomže z těchto jednotlivých úspěchl nelze dělat pravidlo... atd. atd."
Všimni si, prosím, že pan Dr. používá slova "u velké většiny dětí" - tedy je-li to u vás jinak, tak prostě jen nespadáte do té "velké většiny". My tam pro změnu zase spadáme. Já se z našeho případu nesnažím dělat generální pravido, ty ano. A na to jsem svým příspěvkem reagovala.
Předchozí