Ahoj holky,
předevčírem jsem objevila tento článek, přečetla jsem si ho se zájmem, i když si myslím, že můj názor nezmění. Mám dvě děti, obě měli jednorázové plenky. Je pravda, že neustále plný koš plen nelze přehlížet, ale pokaždé, když jdeme ven ho vynáším, takže jak někdo psal neotročí mne to ani neobtěžuje. Trápí mne množství odpadu, ale ....
Abych dočetla diskuzi a nečetla jsem zdaleka vše, tak jsem tím strávila včerejší večer a dnešek, když mlaďoch spal. Nedivím se , že pisatelka a její názorové přiznivkyně mají čas na praní plen, protože např. Katka reaguje na přispěvky v kteroukoliv denní dobu, takže buď má extrémně hodné dítě a jak píše maminka jí s domácností nepomáhá, ale určitě ráda pohlídá, což je vlastně stejné. Takže je vidět, že na to čas má.
Já bych ho na to neměla.Já mám babičku pracující, prababičky jsou na tom zdravotně tak, že mi nepohlídají. Peníze na hlídací agenturu nemám a manžel je normálně v práci. Takže veškeré domácí práce dělám s asistencí dětí, nebo když spí. I bez látkových plen peru min. ob den. Nevím, jestli mám děti taková čuňata, nebo jestli je špatně, že je nenechávám chodit špinavé, ale tak 5 praček prádla týdně mám. Pokud převlékám povlečení peru pak i každý den, abych měla vypráno. Víc než jednu pračku nemůžu vyprat, protože pak nemám kde prádlo sušit.
Nestěžuju si, ale jednorázové plenky jsou pro mně poklad a nedovedu si to bez nich představit.
Dcerka byla již v 18 měsících bez plen, prostě si sama začala říkat. Syn si do nočníku jenom učúrne a za minutu se mi vyčůrá na koberec. Prostě jsou každý jiný a tak kupuju plenky.
K diskuzi o látkových vložkách - větší stupiditu jsem fakt neviděla, to jako by jste si nosily spokojeně z práce v kabelce v igeliťáku použité? Připadá mi to nesmírně nehygienické. Ale pokud některá z Vás se tak cítí OK, je to její věc a přeji V8m hodně zdaru.
Předchozí