ahoj, taky díky:)taky náš Vítek s námi spí od narození, je mi to příjemné, jemu taky, ale popravdě jsem často rozlámaná...on usne u prsa, někdy se odvalí, jindy ale ne, a to pak sama spím dost krkolomně...nicméně jsem si celkem zvykla.Postýlku také užíváme-na spaní přes den a večerní usínání-po prvním probuzení putuje Vítek k nám.
Podle mě to i souvisí s mírou potřeby pocitu bezpeč daného mimča. Vítek je jak přes kopírák Agátka od Bellany- všechny její peripetie s neustálým nonstop kojením znám naprosto důvěrně. A stejně tak se dnes budí 5-6x za noc, aby si podudal minutku prso, trochu se napil, a spí dál. Hlad to není, prostě psychická závislost na prsu.
A měla bych dotaz na zkušenější mamky:Vítek se mi poslední 2 měsíce budí opravdu moc často, 5-6x v průměru, ale není výjimka i vícekrát...jednak mu teda lezou horní zuby a je mrzutý i ve dne, ale stejně-včera např se vzbudil 10x!!!což je teda síla-cca každou půlhodinu:( nemůže to být separační krize? A podotýkám, že při každém probuzení právě vyžaduje to prso-neoblafnu ho dudlíkem ani čajem, to se hrozně vzteká. Někdy, když se hecnu vstát, tak se mi zdaří ho uhoupat s dudlíkem an rukou, ale často taky ne, nehledě na to, že v noci jsem po celém dnu mrtvá a funguji v polospánku... A podotýkám, že nějaké zacpání jídlem na noc nefunguje, kaši odmítá jakoukoliv (bolí ho z ní bříško) , tak mu zeleninový příkrm dávám v podvečer a pak jen dokojím po koupání, ale ani to nezabírá, hladem to prostě není. Samozřejmě, že to vydržím, jen by mě zajímalo, jak dlouho to časté buzení může trvat? Někdy je to fakt náročné, když se mi prcek vzbudí v noci 3x, tak si říkám, jak krásně spinkal:)
A doufám, že se tady nezvrhne diskuse opět ve dva tábory-jedni stoupenci společného spaní, druzí naprostí odpůrci:)
Kristýna
Předchozí