Danielo, spaní miminka na mém břiše, to si taky pamatuji, přeležený krk, či ruka nebyla žádná sranda, ale jinak prostě neusnula, dneska na to docela ráda vzpomínám:-)
naše prťávka s náma spala do roka, pak se přestala kojit v noci a od té doby spí ve vedlejším pokojíku...Naprosto bez problémů má i večerní usínání, pohádka, písnička, pomazlení, pusa, jde spinkat. Je jí 15 měsíců a spí v noci tak 10, 11 hod. Je to naprosto pohodové dítě, taky jsem si vyslechla že si pleteme bič, ale v prvních měsících života se jedná o naplnění pocitu bezpečí a jistoty, tak proč jim ho nedat:-)
Mirko a jak to tedy děláš? Položíš do postýlky a zavřeš dveře? A co když je jí smutno? Naše maličká taky ví, že se jde spát, ale příčí se mi, že bych jí měla nechat samotnou. Takže zazpíváme písničku, nebo povíme pohádku, pomazlíme se a pak jde spinkat. Většinou než dojdu ke dveřím tak spinká, ukládáme jí do postýlky v polospánku. Zabere nám to tak půl hoďky. A vůbec si nepřipadám jako její otrok, ale je to pro mě jedna z nejkrásnějších částí dne.
Předchozí