Tak jako by tady ta mírně vzrušená debata vyvolala u nás doma problém...Můj mladší syn vždycky dobře usínal, bez uspávání,prostě nazdar, dudlík, zhasnout, papa..Věnuje se v té době staršímu synovi, čteme, takže i když tam vyjímečně trochu brečel, nechodila jsem k němu, za chvíli byl klid.Tak od půlnoci sečasto probouzel, ale stačilo pohladit, dudlík a znovu hned spal...
Teď ty poslední dny se nějak zbláznil, večer řve a řve, vyžaduje držet za ruku a ležet na posteli u něho, jakmile si ho přendám dopostele, okamžitě jako vždy utíká..Nakonec ale asi po hodině až hodině a půl usíná...
Dneska v noci se ale probouzel pořád a ne a ne usnout, byl jak takový ta panenka se závažím dole, kterou nejde položit, okamžitě vyskočí zpátky...Po několika marných pokusech jsem unaveně ležela vedle něj v posteli, on řval v postýlce a já nedělala nic...Manžel už to nevydržel, šel za ním, položil ho a nad postýlkou ho hladil po tváři a vyprávěl mu tam, jak už všichni spí, i medvídek a auto a já nevím co ještě, porušil tím mou zásadu, že na dítě se v noci prostě nemluví...Seděl nad ním asi půl hodiny, dítě už oddychovalo, jenže jakmile se chtěl vzdálit, všechno začalo nanovo...Manžel mi řek, že třeba kdyby on ho hladil, držel vleže a já ho přes příčky postýlky držela za ruku.... Že by třeba pak nebrečel....Tak to už jsem nevydržela, prohlásila, že už vidím, jak tam budeme zítra oba poskakovat třeba v oblečku Spidermana, jeden hladit po tvářičce, druhej po ruce a svorně při tom zpívat " Tichá noc...." Tak to teda ne..
Dopadlo to tak, že manžel spát jinam, a já ho prostě nechala vyřvat...Přecházelo to ze žalostnýho tónu do vzteklýho a asi po půl hodině jen do vzlyku a pak konečně usnul..Ráno svěží, usměvavej, já docela hotová...
Dneska budu bojovat zas, nebudu u něj sedět celé noci, fakt ne. Kdyby to bylo miminko, budiˇž, je mu 16 měsíců...
Každý ať si tohle řídí sám, podle dítěte, podle sebe, podle jak to komu vyhovuje....
Předchozí