| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Co je atopický ekzém

ad. 1 – viz. odpověď Miladě

Jen k tomu ještě dodám, že by mě zajímalo, odkud máš informaci, že vedlejší účinky kortikoidů jsou jen fámy. Studovala jsem střední zdravotní školu v SRN a učili jsme se něco jiného. Problémem je, že názory lékařů se v této oblasti také liší. Bohužel i v oblasti medicíny jde velmi často o byznys a mnozí lékaři léčí symptomy a nehledají příčiny. Naštěstí je stále dost výjimek.

ad. 2 – homeopatie

Upřímně řečeno, plně chápu Tvoji reakci. Sama jsem byla velkým skeptikem, co se účinnosti homeopatik týče. Nejprve bych ráda uvedla na pravou míru, že na homeopatikách není napsáno, že u nich není prokázána účinnost, ale že u „přípravku nebyla účinnost posuzována“ – což je „drobný“, ale zásadní rozdíl. Pokud člověk trochu zná úskalí legislativy v ČR, zjistí, co vše se musí u některých výrobků označovat, i když to je postavené na hlavu – např. u dětských kostek o velikosti 3x3x3 cm musí být uvedeno, že nejsou pro děti do tří let, protože hrozí nebezpečí spolknutí či vdechnutí. Docela bych chtěla vidět, jak dospělý člověk, natož dítě „náhodou“ tak velkou kostku spolkne.

Když jsem otěhotněla a hned první měsíc jsem dostala zánět průdušek provázený dušností, nebylo mi do smíchu. V takovou chvíli člověk vyzkouší vše, co by mohlo pomoci a přitom by neublížilo vývoji dítěte. Předepsaná homeopatika jsem začala brát s velkou skepsí. Poté co však zabraly a já byla bez antibiotik do 10 dnů v pořádku, začala jsem svůj názor radikálně měnit. Problém je v tom, že někteří doktoři předepisují homeopatika bez důkladné předešlé anamnézy – např. jsem se setkala s případem, kdy se mně doktorka zeptala, zda trpím alergií a hned mi chtěla předepsat konkrétní lék. V takovém případě doopravdy lék zabrat nemusí, je to sázka do loterie. Správný homeopatik se velmi pečlivě vyptá na všechny symptomy, i zdánlivě nesouvisející (např. studené nohy :-)). Během těhotenství jsem prošla třemi záněty průdušek (nemívám chřipky, ale hned záněty) a předepsaná homeopatika mi vždy zabrala.

Další velmi zajímavou zkušeností jsou výsledky léčby u kojence. Pokud jsi velkým odpůrcem homeopatik, můžeš tvrdit např., že i když jsem je začala brát se skepsí, někde uvnitř jsem doufala, že zaberou a že za to tudíž může psychika – tady nemohu než dodat, že i kdyby fungovala jako placebo, tak to stojí za to :-)) Nicméně se vrátím ke zkušenostem s naším miminkem. Máme kluka a první tři měsíce trpěl dost výrazně nadýmáním. Proplakané dny a noci, k tomu šestinedělí – to byla doopravdy „lábuž“. Zkoušela jsem všechno možné – pít čaj z fenyklu a anýzu, potírat bříško mastičkou proti nadýmání, masírovat, cvičit s miminkem, dávat kapičky SAB siplex a nějak stále nic moc nezabíralo. Zajímavé, že homeopatika mu pomohla a bolesti snížila, že plakal méně. Myslím, že takové miminko není na takové úrovni, aby mu tato léčba pomohla psychicky :-). Účinek bylo možné sledovat cca do půl hodinky.

Je možné, že ne každému zaberou předepsaná homeopatika ihned. S paní doktorkou jsme musely vyzkoušet dvoje, abychom zjistily, která mi zaberou např. na ekzém na rukách, kde se mi občas dělají malé puchýřky. A našly jsme!!! Astmatici mají totiž často ten problém, že když se jim dobře dýchá, mají problémy s ekzémy a naopak. Je to úžasné, když se tyto problémy dají zmírnit.

A cena homeopatik? Ten kdo si sám prožije těžké zdravotní chvíle, rád si zaplatí za něco, co mu pomůže. A pokud ministerstvo odmítá hradit léčbu pomocí homeopatie, tak proč jsou mnohá homeopatika na předpis – jsou opravdu tak neúčinná???

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.