Tak já se taky nestačím divit - a pár dní jsem sem nechtěla psát. Ale musím...
Takže... mám ročního chlapečka, v těhotenství jsem nepila, ačkoliv mi dětská lékařka říkala, že naprostá stoprocentní abstinence má význam v prvních třech měsících těhotenství. Pak že už je mrně "hotové" a jen roste... přesto jsem nepila. Je fakt, že někdy v létě jsem si dala jedno malý pivo. To jo... Strávila jsem polovinu těhotenství v nemocnici, chlapeček se narodil v termínu a zdravý. S kojením jsme měli trampoty od začátku, a doktorka mi radila malé pivo... když jsem se zmínila o pivu nealkoholickém, tak se zděsila a řekla, že to ať si dám radši klidně malou desítku, že v nealkoholickém pivu je spousta škodlivých látek a chemických přísad, které nadělají v těle a miminku rozhodně víc nepříjemností. Celých šest měsíců jsem nepila, ale neměla jsem pocit, že kdybych si srkla piva, je to průšvih. Dneska je malýmu rok a když se doma něco slaví, nebo když máme s manželem chuť na víno, tak ve chvíli kdy maličký usne si klidně skleničku nebo dvě dám. Vzhledem k tomu, že mu v noci dávám čajík, a kojím třeba v šest ráno, tak si nemyslím, co nemyslím... jsem si jistá, že to mrněti neškodí. Přece si nemyslíte, že alkohol vydrží v krvi 24 hodin. Když si dáte dvě deci kvalitního vína, nebo třetinku piva, tak je to myslím během osmi hodin určitě pryč... a prý se to - dle naší dětské lékařky - do mlíčka vůbec nedostane. Takže buďte klidnější, neřešte to tolik... Je to přece na každém. Neříkám, že když maminka kojí každé dvě hodiny, že by měla pít, to je na místě si ten alkohol asi odepřít, ale... na druhou stranu, když i lékaři to doporučují? Neznám žádného který by to zakázal...
A alkoholismus? Myslím, že jsem se studiu závislostí věnovala dost dlouho na to, abych věděla, že dát si sklenku vína dvakrát do týdne u televize, to alkoholismus rozhodně není, to se nebojím...
Předchozí