Dany,
mohla bys mi rict, jake jsou to "nase" informace?
Ja kdyz sla rodit v cervnu 2002, tak jsem mela hodne informaci a byla jsem si schopna vybrat. Porodni plan jsme si mohly sestavit podle informaci, ktere jsme mely z tehu kurzu, vedely jsme, ktere porodnice v Brne ho umeji pouzivat a ktere ne. Nikdo nas ovsem nenutil, abychom si plan pripravovaly, jen jsme mely moznost se ROZHODNOUT.
Porodni plan neni zadny car papiru a je uzitecny v tech porodnicich, kde s nim UMEJI PRACOVAT. To nejsou vsechny, ale to je dobre si zjistit pred porodem, popr. se v dane porodnici primo domluvit.
A nikdo nelita s zadnyma papirama pri porodu - prectou si ho pred porodem a ma to tu vyhodu, ze uz se pak pri porodu na nic neptaji....za to jsem byla rada, ze jsem nemusela na zadne otazky odpovidat a mohla jsem si dychat a tlacit...
A jinak - holeni, klystyr...to vsechno je na kazdem z nas, jestli to chceme nebo ne. Je na kazde z nas, co ji prijde dobre a co ne...A pokud se nemylim, vsude jsem psala, aby se zena rozhodla sama, POKUD NENI NUTNE NECO JINEHO!!!
A predstava, ze mimi pada do vykalu, je, myslim, prehnana...to se nestava...
Takze ja jsem jen pro to, aby se NIKOMU NIC NEVNUCOVALO, aby se kazdy mohl rozhodnout podle sveho, POKUD TO JDE A NEJSOU ZADNE KOMPLIKACE!!!
Předchozí