oddTome,
to je sice pravda, že oficiálně platí, ale zdaleka ne každý katolík všechna katolická dogmata bezvýhradně přijímá. :o)
Nám třeba katolický kněz pokřtil dítě, přestože já katolička nejsem. Mám dojem, že by to taky "nemělo jít". A šlo to. To je věc každého věřícího, jak se srovná s Bohem a svědomím. Znám celkem dost katolíků, hluboce věřících lidí, a ani u jednoho by mne nenapadlo si byť jen pomyslet, že je to nějaký "fanatik", co nesouhlasí např. s používáním kondomů v oblastech postižených AIDS nebo považuje homosexuály za zvrácené vyvrhele. :o)
Oficiální hlas katolické církve není ani zdaleka hlasem všech katolíků.
Pokud jde o HA - podle mne je to do značné míry díky neinformovanosti lidí, že je tak masově rozšířené její užívání. On totiž samozřejmě málokdo z odborné veřejnosti veřejně vyhlásí, jaké je to "svinstvo", protože se ve farmaceutickém průmyslu točí obrovské peníze. Ale kdo chce, tak si informace najde.
Mmch - já třeba neznám ani jednu zdravotnici, ať už sestru nebo doktorku, která by brala HA nebo ji doporučovala známým. :o))) Neznám jich sice zas tak moc, ale i tak to pro mne má určitou výpovědní hodnotu. :o)
Předchozí