"Zkráceně NORMÁLNÍ od slova NORMA = nejčastěji se vyskytující veličina - pro danou věc optimální."
Nejčastější ještě nutně není (jediné) normální. To by pak nebylo normální mít ani (jen) 2, 3, 4 děti, pokud je nejčastější trojčlenná rodina. Výhody reflektují četnost daného počtu, ale nic to nevypovídá o ne/normálnosti.
"Katolická církev, pokud vím připouští pouze "PPR" = sexuální abstinence."
PPR není abstinence.
"Vše ostatní což je krom již zmíněné HA, kondom, pesar, přerušovaný styk, orální sex, sterilizace je zakázané."
Objektivně ano, ale výjimky podle indiv. situace a budoucích záměrů jsou možné.
"Katolická žena, která nechce víc dětí nesmí mít sex."
Není pravda.
"Plodné a neplodné dny s větší přesností fungují jen u minimálního procenta žen."
No, ono taky záleží na tom, jakou metodou se zjištění o plodných a neplodných dnech doberete.
Symptotermální metoda je sama o sobě hodně spolehlivá (podobná HA). Účinnost této metody ale také závisí na jejím zodpovědném používání (což ovšem platí pro všechny antikoncepce).
"A sex je normální, protože ho dělá každej, a dělá ho především proto, že ho to baví. Jen někdo to nepřizná."
Netvrdím, že sex není normální. Jen jeho přirozenou součástí není jen ona zábavná část.
"Mmch já osobně taky nejsem nadšená z HA, ale nic jiného mi zatím nezbývá - a to jsem TADY psala taky."
Bohužel nejsem s to projít všechny příspěvky.
Předchozí