| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Co je atopický ekzém

Milado,
nejake seriozni vedecke vysvetleni pro vztah ekzem-brochitida-astma asi neni. I v klasicke medicine se proste empiricky vi, ze atopie takto meni sve symptomy, hovori se proto o "dermorespiracnim syndromu".Jsou statistiky, ale kauzalni vztah neni znam. V tradicnich celostnich medicinskych systemech (ayurveda, tradicni cinska medicina...)jsem se setkala s vysvetlenim, ze pokud se ekzem osetruje steroidy (kortikoidy), je vlastne jakoby "zatlacen" dovnitr tela a objevi se nemoc jina, nejcasteji neco souvisejiciho se sliznicemi (ryma, zanet spojivek, gyn. vytok, prujem...)a plícemi (zanty prudusek, kasel,astma...). Podle teorie TCM kuze, plice a tluste strevo spolu souviseji velmi uzce.
Obdobne je tomu vlastne u vsech potizi, u nichz neni znama pricina a pouze se potlacuji priznaky. Nemam medicinske vzdelani, jsem ekzematik samouk, tak moje interpretace ber, prosim, s rezervou.
Zkusila jsem na sobe taky leccos; v principu se pri kazdem "prirodnim" leceni ekzem priserne zhorsil (jupii, pry dobre znameni, ze telo na lecbu dobre reaguje:-) za soucasnych dalsich znamek cisteni tela, pak to bylo treba par mesicu i let dobry. Atopicky ekzem neni nemoc kozni, ale celotelova. Princip zlepsovani kuze u more a v horach spociva v posilovani plic (dycha se tam obvykle cistsi a vhci vzduch nez doma...¨), prechodne zhorseni stavu pokozky je taky normalni - nez kuze jaksi "pochopi" taky, ze vzduch je cisty...
Optimismus predevsim. Nemoci, pri kterych z tela neco odchazi, jsou vlastne znamkou zdravi -organismus se s neporadkem uvnitr snazi "zatocit"; vetsinou jsou vsechny obvykle nalezy v norme, organy funguji vicemene spravne. Stavy, kdy se uz nic jakoby nevylucuje, jsou prognosticky horsi (cysty, tukove uzavery cev.... az karcinomy). Vim, ze je to slaba utecha, zejmena spatne se to vysvetluje diteti.
Uz jsem toho diky ekzemu prostudovala hodne, mnohe informace mi zni logicteji nez pristup mediciny klasicke, ale uznavam, ze mnohe mohou byt dezinformacemi novodobych vykladacu )ci spatnych prekladatelu) starobylych uceni. Originaly neznam, protoze cinsky ani sanskrt pochopitelne neovladam... Pokud budes mit zajem, dohledam bibligraficke udaje zdroju, z nichz jsem cerpala - vetsina byla cesky :-).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.