Caira: popsala jsi to přesně, jakmile se nakloníš v car.oblouku, na sec. nevidíš před sebe, proto by zkušený, rychlý car. lyžaři neměli jezdit u kraje, kde se většinou drží méně zkušení lyžaři a kde bývají přejezdy ze sjezdovek.
Problém vidím v ohleduplnosti a úpravě našich sjezdových tratí a informovanosti lyžařů. Každá sjezdová trať by měla mít upravenou kapacitu, nebo by alespoň měla mít upozornění ohledně stavu a provozu tratě(např. na této trati jsou rizikové úseky....na trati je tolik a tolik lyžařských škol, trať je/není přetížená.
Já i moje rodina používáme přilby, při dnešní frekvenci na sjezdovkách to považuji za samozřejmost.
Cairo, mě srazil zkušený lyžař, když jsem čekala frontu na vlek a helma mi byla prd platná, byl to nečekaný náraz (zledovatělý povrch pod čerstvě napadaným sněhem...ani zkušený, s profi vybavením nedobrzdil) odnesly to moje kolení vazy:o(. Štěstí v neštěstí jsem měla, že byl místní a známý a zajistil mi okamžitý převoz do nemocnice a ještě v den úrazu mi vazy sešily(brrrr ještě teď mi z toho naskakuje husina). Pooperační péče a rehabilitace trvala pět měsíců a dodnes dokážu předpovídat změnu počasí.
Popisuji moji zkušenost, protože mně vadí, když někdo napíše, že víkend.lyžaři jsou nejhorší..., a myslím si že ani právní úprava nás nedokáže ochránit, ale nejsem proti.
Předchozí