*Ach jo.
"Opravdu si myslíš, že metoda plodných/neplodných dnů je přirozenou antikoncepcí? Pominu-li její spolehlivost"
...která je podobná jako HA...*
Neznám osobně případ, kdy by HA selhala (i když uznávám, že stát se to může), naproti tomu znám několik případů, kdy selhaly neplodné dny (při dodržování všech pravidel předepsaných pro tuto metodu). Uznávám, že u někoho může fungovat 100%, u někoho ne.
*"je opravdu tak strašně přirozené, že si žena musí cca 2 týdny v měsíci po 15 (nebo i více) let strkat v šest ráno teploměr do pochvy?
To ale není nutné. Stačí měřit orálně. Doporučuji si zjistit více, pro rozšíření obzorů.*
O této oblasti jsem se informovala a informace od lékařů zní tak, že nejjistější je měřit se v 6.hodin ráno v pochvě. Do konečníku to jde také, je to spolehlivější než např. v podpaží, ale nejjistější je to v pochvě. Nicméně mezi strkáním si teploměru do pochvy a do konečníku už není tak velký rozdíl.
*"Mně to připadá nepřirozené a ponižující."
Viz výše.*
Neodpověděl jsi na moji otázku, zda ti to připadá přirozené - dvě desítky let každý měsíc dva týdny se budit v šest ráno a strkat si teploměr mezi nohy (ať už do konečníku nebo do pochvy).
*Když už se bavíme o přirozeném a nepřirozeném - přirozenou součástí "sexu" je i možnost početí. Připadá mi nepřirozené mít "sex", ale přitom současně nepřirozeně - uměle (např. hormony nebo kusem gumy) bránit možným biologickým pochodům (metoda ne/plodných dnů tyto pochody nijak neovlivňuje) - možnosti početí - tedy všem projevům sexuality.
Leccos v této souvislosti vcelku trefně vyjádřila cizinka výše. *
Mně na téhle přirozené metodě připadá nepřirozené jednak ta anabáze s měřením teploty (o zkoumání poševního hlenu pod mikroskopem ani nemluvě) a dále to, že v neplodné dny se musíš bránit sexu i když máš na něj chuť, čili se bráníš něčemu, po čem přirozeně toužíš. Ačkoliv nevím, jak vlastně katolická církev posuzuje sex, při němž nedojde k výronu do pochvy. Vím, že nepřipouští přerušovanou soulož, ale jak je to s orálním stykem, s "manuální" metodou :-), popř. s análním stykem apod.?
Předchozí