"Takže pokud já napíšu:
X nevadí homosexuálové, ale vadí mu, že se chovají homosexuálně.
Neměl bys mi tedy odpovědět:
:) Homosexálové k té homosexualitě nepřišli svým chováním."
No to já tak klidně odpovím. Ale jak jsem již napsal: "Homosexualita homosexuála (stejně jako heterosexualita heterosexuála) ještě automaticky neznamená, že se dotyčný bezpodmínečně nutně musí projevit homosexuálním/heterosexuálním (intimním) jednáním. Každý má (ve všem) možnost volby jednat/nejednat."
"Jinak opravdu nechápu, proč by mělo být špatné, aby i homosexuálové sexuálně žili. Teda pokud církev není přesvědčená, že sexuální styk by měl být konaný jen a pouze za účelem zplození dětí, protože tomu by homosexuálové dostát nemohli."
No právě. Tedy, toto je jen půl pravdy, neboť církev je přesvědčená, že postačuje pouhá otevřenost (byť teoretické) možnosti početí.
"Jinak z hlediska plození dětí a potěchy ze sexu mi nepřijde nijaký rozdíl, jestli se spolu milují dva homosexuálové, nebo jestli se dva heterosexuálové úmyslně milují v neplodných dnech (nebo v těhotenství, po přechu, v případě sterility jednoho z páru...)"
Rozdíl je v tom, že v plodném období zdraví heterosexuálové děti mít mohou (což u homosexuálů nelze nikdy docílit). Dalším rozdílem je i, zaobaleně řečeno, přirozená kompatibilita muže a ženy.
Předchozí