"V tom případě ovšem stačilo napsat "církev toleruje pouze ty homosexuály, kteří se rozhodli vzdát se doživotně sexuality" místo "církev toleruje homosexuály, ale netoleruje homosexuální chování".
No a o tom jsem myslím původně psala, ne? Že se mi na katolické církvi nelíbí její přístup k homosexuálům"
No právě že jste napsala k homosexuálům, ne k homosexuálnímu chování - odtud ten "spor".
"Nemůžu pochopit, proč katolické církvi vadí jiný sex, než ten, jaký je podle jejich představ "správný" - tedy mohl by vést k početí dítěte (s tím mi ovšem zas nejde dohromady počítání NEPLODNÝCH dnů...žeby zase pokrytectví?)."
Na tom, že žena pozoruje své biologické pochody, a podle toho se chová, není nic divného.
K věci - psal jsem o aspoň teoretické možnosti (koneckonců ani PPR není 100% spolehlivé), tedy že zdravý heterosexuální pár *může* dítě počít (pokud chce [resp. i pokud nechce]). Prosím nevytrhávat z kontextu.
"Ublíží tím homosexuálové někomu, když budou mít spolu pohlavní styk, ze kterého nevznikne dítě - úplně stejně, jako když se budou milovat dva heterosexuálové v neplodný den ženy s úmyslem nezplodit dítě?"
a) Zkuste to celé posunout z dané situace na celý život, na objektivní možnost početí, pak Vám ten rozdíl snad bude zřejmější. Rovněž upozorňuji na přirozený soulad muže a ženy, který jsem již zmínil.
b) Jak jsem již psal: "Církev k tomu neubližovat sobě a druhému přidává i (na prvním místě - od toho pak už všechno vyplyne samo) neubližovat Bohu."
Předchozí