>>>>"Ano, to je pochopitelné, ale církev k tomu neubližovat sobě a druhému přidává i (na prvním místě - od toho pak už všechno vyplyne samo) neubližovat Bohu."<<<<
"Nebere KC na sebe moc, kdyz soudi, ze vi, co ublizuje Bohu v teto otazce? Chapala bych argument o zakladnich textech judaizmu a krestanstvi, ale to, co mohlo vadit v Sodome, nemuselo byt homosexualni sex z lasky. Sodomane obtizovali i ty, kteri obtizovani byt nechteli."
Já se nechystám jakkoli argumentovat Sodomou.
Možná místo toho "neubližovat Bohu" (nechal jsem to tak, když i Ty jsi psala o ubližování) mělo být spíš napsáno respektovat Boží řád (ve výsledku je to jedno, porušení řádu = ublížení Bohu, ale asi by to bylo srozumitelnější).
Jestliže Bůh každého člověka tvoří jako muže nebo ženu, jestliže právě jen tato dvojice může "být jedním tělem" a může počít dítě (a jestliže jediným v Bibli bez výhrad a výslovně schvalovaným vztahem je manželství muže a ženy), pak
a) nemyslím, že by úsudek církve (kterou koneckonců Kristus založil a Duch svatý provází) byl nějak "mimo";
b) to podle mě není něco, co by se dalo jen tak odbýt povzdzechem (ne Tvým) o pokrytectví.
Předchozí