Vážení, je mi 15 let a navštěvuji základní školu.Nevím si se sebou rady-totiž samozřejmě po stránce intelektuální. Zajímalo by mě, jestli se dá výše IQ, nadání(přibližně) odvodit z několika následujících informací: Jsem velice zvídavá a mám zájem o spoustu nových informací.Zajímám se o vesmír- kosmologii,astronomii, fyziku(teorie relativity,..),v těchto zájmech mám velmi dobré, až skoro detailní znalosti,dokážu se spoustou nahromaděných informací efektivě manipulovat a tvořit, vyvozovat nové důsledky.ráda přemýšlím o nových možnostech řešení úloh.Mezi vstevníky moc kamarádů nemám- nudí mě se s nimi bavit o tématech,které mi přijdou dětinské.Nejraději trávím volný čas ve svém pokoji,kde se dlouho dokážu soustředit na své zájmy.Ve škole bych uvítala více podrobnějších informací-výklad učitele mi připadá jednoduchý.často si lámu hlavu s takovými věcmi jako naříklad:jestli byla na počátku kosmu skutečně singularita či co je to spin částic, nebo jak lidé vnímají svět(jestli vše ve vesmíru není reálné jen díky přítomnosti lidí atd.) Rodiče a kamarádky ČASTO unavuje se semnou o tom bavit!Také jsem podle většiny(i já si to myslím)hodně sebekritická, mám nízké sebevědomí.Paměť mám dobrou, zvláště dlouhodobou. A jěště na závěr bych chtěla podotknout, že mě zajímá problematika těch nadaných-i když musím připustit i to, že mezi ně možná nepatřím...Ale i tak velmi obdivuji práci všech lidí, kteří se tímto zabývají. S pozdravem Iveta P.S.Velice bych uvítala vaši kladnou odezvu!
Předchozí