Libiku
hehehe :-)
K tomu mne jen napadlo: Muj nazor tedy je, ze doprava by zcela jiste byla bezpecnejsi BEZ existence psu :-))
No, nepatri to sem prilis, ale me dve historky jsou:
1. pes sam casto pobihajici u samosky a kosu na odpadky, ja jedouci v aute a majici male dite v autosedacce (jo a ke vsmu melo tehdy jeste virozu a teplotu, ale trilete dite jsem se doma neodvazovala nechat). Jeli jsme tehdy pro syna na krouzek anglictiny. Pes vyskocivsi ze zeleneho pasu uprostred silnice (mezi kery) a sakra prace se nerozhlidnul. Ja, ac jela velmi pomalu do psa narazila, pres dupnuti na brzdy. Zastavim, vylezu ven, uplne se klepu a cekam, ze mam mrtvyho psa pod autem. Pes tam nebyl a lidi na chodniku ho videli, ze odbehl. Jestli jsem mu zpusobila vnitrni zraneni, je mozne, uz jsem ho nikdy potom nevidela. Nastesti (zpetne zrcatko kontroluji mimodek) za mnou nikdo nejel a do mne jeste ze zadu nenaboural. Hodny clovek mi sebral SPZetku a nacvakl mi ji tam zpet (narazem do psa se urvala) a dodnes je prilepena izolepou - uz tam nedrzi. Jsem ridic srab a vazne vic jak 40 po meste nejezdim, ale nemohli by se ti pejskove vyskytovat alespon na prechodu? :-)) Nebo se pred vstupem do vozovky alespon rozhlednut? :-)))))) Nemohli by je to majitele naucit? :-) Moje dite uplne znicene jeste mesic po tom s placem v ocich rikalo, ze maminka prejela psa! :-O(
2. Stejny travnaty pas, stejna silnice, ale jine misto - ne u samosky. Majitelka psa ma takove to voditko, co se samo odviji nebo co a sama stoji na trave u hriste, pres silnici je natazen ten provaz (voditko) ve vysce cca pul metru:? a pes se prosim pekne venci na travnatem pasu uprostred silnice! Kdyz videla me auto, zacala sbesile na psa volat - Neco jako Baryku! Haryku k noze! Haryk nebo jak se ten podvratak jmenoval ovsem moc neragoval, az kdyz jsem zastavila, vratil se na chodnik ke sve panicce! Nekteri majitele psů opravdu nemaji rozum :-) Ani jsem nevyskocila z auta a dame nevynadala, nebot to je jedna z mistnich dam sedicich za kasou v te nasi jedine samosce. Uf :-(
Předchozí