Naše Haninka bude mít tento měsíc rok.Od třech měsíců byla na umělé výživš, a to jen v lahvi.Lžičkou jsem jí začala krmit okolo 9.měsíce.Nemáme problémy s tím, že bych musela dělat kašpárky u jídla a přesvědčovat jí jaká je to bašta.Jí všechno.Jen v židličce mi sedět nechce, a když jí přikšíruju tak mi věčně visí dolů z židle.Takže prostě chodí okolo stolu, nebo u mě stojí a jí.Rukama jí třeba chleba namazanej s něčím, párek, ovoce, chleba,....A když jí dám lžičku, tak to má všude jen né v pusině.Občas jí dám lžičku, ale když vidím, že to nikam nevede, tak jí nakrmím sama.Vynechávat jídlo nebudu, má snídani, oběd a večeři, mezi tím ovoce nebo zeleninu.Když nechce jedno, sní druhý.Ale abych jí celj den nedala najíst na to nemám povahu.
Takže si myslím, že každé dítě je jiné a každá maminka taky.Možná se maminky dají rozdělit na ty co mají a nemají pevnou vůli.Ale pokud se dítě nají při kašpárkách, proč ne?, vždyť jestli bude jíst lžičkou ve dvou nebo třch letech je jedno.Až půjdou do školy, tak to budou umět zaručeně.N.
Předchozí