Olino, asi te prekvapi, ale ja take mam svuj nazor na to, kolik clovek by mel by mit deti. A kratce zformulovany zni takhle: To je blbe zformulovana otazka, jestli se ptas, kolik deti s tebe udela dobrou a stastnou mamu a ktery styl zivota ci ideologie jsou ty "nejsvobodnejsi". Pro mne dobra otazka je, ktera spolecnost je ta nejsvobodnejsi a nejohleduplnejsi pro stesti jeji clenu. A moje odpoved na to je, ze to je takova spolecnost, kde nekolika modelu rodin se povazuje za naprosto normalni jev a ve ktere kazda zena muze si zit tak, jak to ji vyhovuje aniz by hromada velice tolerantnich lidicek ji vykladala o tom co je uchylne, neprinosne, nezvladatelne a nenormalni. V Cesku existuje nekolika modelu rodin a jsou pro tuto kulturu tradicni, ale ta tolerance proste chybi, je to muj velice silny dojem tak ze zovota jak i z netovych diskusi.
Tvuj styl diskusi mi nejak nedrazdi, protoze mas silny a sebevedomy image antiintelektualsky naladeneho bavice. Casto tvym vtipum se smeji, ale nejsem si jista, jestli jsi take vsimla, ze par lidi tady chodi diskutovat... A schopnost formulovat svoji nazory k diskusnim dovednostem rozhodne patri. A pak neni duvod vztekat se na ostatni, jestli sam neco neumis.
Za svoji prarec uz ponekolikate nebudu se omlouvat. Mam jen pochybnosti o tvuj smysl pro rec, pokud jsi mi uz jednou tvrdila, ze "uchylka" neni urazlive slovo. Spousta diskutujicich tady maji i dost chabe znalosti o vlastni kulture, treba o KC, ktera je jednou z nerozsirenejsich a nejvlivnejsich nabozenstvi v teto zemi, tak proto tady si necitim ten posledni blbec:-))).
Předchozí