Docela zajímavá diskuse.
Pár poznámek mě zaujalo. Aknelop, ty píšeš, že máš TV puštěnou jako kulisu ... když bylo moje dítě ještě novorozenec, trávila jsem dlouhé hodiny kojením a k tomu jsem si pouštěla TV, potichounku teda, ale pouštěla. NO a nějak mi to zůstalo. Jakmile se kojíme nebo odpočíváme na gauči, šup, a už pouštím TV. Jenže dítěti už není tolik co tvojí Žanetce, je mu něco lehce přes rok, a televizi už vnímá setksakramentsky, ani si nepamatuju, kdy přesně tenhle zlom nastal. Už ji umí i pustit, dokonce přepíná programy ovladačem. A musím říct, že z toho nadšená nejsem, a docela s tím bojuju, ale třeba po návratu z procházky, kdy jsem totálně unavená, se neubráním a přístroj zase zapnu, i když vím, že dítě ho sleduje velmi pozorně. Naštěstí je před náma jaro, které to všechno vyřeší, budeme venku a bedna upadne v zapomnění.
A co chci tímhle sáhodlouhým monologem říct? Že pokud máš TV neustále puštěnou, tvoje dítě si bude myslet, že to je normální, že je to přirozená součást života a třeba přijde o jiné věci. Například o rozhlas, když sama říkáš, že rádia tě neberou ... proč asi?
Zuzano, ty píšeš, že si hrajete a u toho máte puštěné rádio. Můžu se zeptat, co posloucháte? Jo a ti "Teleblbíz" ... mě je docela líto, že je zrovna teď nedávají, když moje dítě je přesně ve věku, kdy by to ocenilo. Podle mě je to skvělý pořad pro děti, už to, že jde o produkci BBC dost vypovídá, si myslím. Ale občas chytneme Sezam street a to mi přijde taky skvělé.
Jitule, souhlasím s tebou, že Večerníček žádnému dítěti neublíží. Akorát nechápu, jak může někdo stihnout během Večerníčku vyžehlit ...
Předchozí