Alice,
homeopatie se právě v prevenci uplatňuje velmi dobře. Když uvážíme, že jako prevence před šířením nákazy byla hygieniky doporučována protichřipková vakcína, která de facto stojí na LOŇSKÉM genomu viru chřipky, proč ne Oscillo? Navíc Oscillo právě z kachny vyrobené je, byť to není kachna nakažená virem H5N1. Narozdíl od očkování proti chřipce nemá vedlejší účinky.
Co se týká možnosti vyrobit lék z uhynulého ptáka, nebo ze sekretů člověka, můj názor je asi takový : jednak jak vir postupuje dále, neustále mutuje a to, co vyrobíme dnes, zítra nemusí být u každého účinné. A hlavně - vývoj a registrace nového léku je natolik zdlouhavá procedura, že na ni čas v době pandemie jistě nebude, to by byl časový luxus, který si nemůžeme dovolit. Když navíc ještě vezmeme v úvahu, že se dá problém velmi dobře zvládnout již dostupnými monokomponenty odpovídajícími obrazu pandemie. V tomto odkazuji na příspěvek, který jsem včera vkládala - homeo a španělská chřipka. Postup by byl stejný ( s jinými monokomponenty) a 1% úmrtnost při homeoléčbě je myslím proti cca 20% úmrtnosti při klasické léčbě velmi pěkné číslo.
Konstituční lék a pandemie - no, tady je třeba říci, že to jestli onemocníme není dáno jen stavem organismu v době případné epidemie, ale i jistými, vrozenými či získanými "dispozicemi ke chřipce" . Všimni si, že opravdu jsou lidé, kteří onemocní chřipkou každý rok a jsou lidé, kteří prostě neonemocní. Já sama jsem x let pracovala v lékárně, takže kontakt se chřipkovým virem každoročně rozhodně byl a pravou chřipku jsem měla za celou dobu jednou - těsně po škole. Konstituční léčba tuto dispozici postihnout může, to je bez debat. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o dlouhodobou záležitost, že v podstatě mohou postupně "vyplouvat na povrch" problémy blokované v energetických tělech, že se člověk může přechodně zhoršit, není toto jistě cesta, jak se postavit k prevenci před případnou pandemií - to by se prostě nejspíš "nestihlo". Konstituční léčba je výborná pro práci na sobě, pro odstranění chronicit atd., ale neviděla bych ji jako masovou prevenci pro každého. Nicméně, může se jistě vyskytnout i jiný názor.
Doufám, že jsem zodpověděla všechny Tvé dotazy a věřím, že případné doplnění během dne, od dalších homeofilů přijde. Hezký den. Š.
Předchozí