Podelim sa aj ja o svoju skusenost, i ked asi najlepsie to opisala Marcela, predsa je to odbornik. Pred necelymi dvoma mesiacmi mal nas vtedy 19-mesacny syn horucku. Prvy den sme ju zrazali sirupom (Panadol) a na druhy den sme radsej sli k doktorovi. Doktor ( momentalne zijeme v Amerike) nam doporucil podavat dalej sirpu, ake chceme, pripadne tomu nechat volny priebeh a zasahovat az ked to bude nad 39 stupnov.. My sme pokracovali v podavani sirupu a vecer, ked sme ho ukladali spat dostal fibrilne krce. Upozornujem, ze este 10 minut pred tym nebolo na nom znat, ze sa bude nieco diat. Mal plno energie a reagoval ako obvykle. Poslednu davku sirupu mal cca 3 hodiny pred krcami. Krce trvali cca 5 minut a kym prisla privolana zachranka uz sa preberal.
Spatne clovek analyzuje, kde urobil chybu a preco sme tomu nemohli predist. Davali sme striedavo ibuprofenovy sirup a panadol syrup a teploty boli nieco okolo 38,5. Neviem co vyvolalo tu vysoku teplotu a ani testy neprekazali ziadny virus. Nedali sme mu sprchu, ale myslela som, ze by toho bolo naraz vela a teplota asi hodinu pred krcami nebola cez 38,5 stupna. Teraz by som teplotu zrazala uz pri 38 stupnoch, lebo viem ze jeho organizmus reaguje prilis rychlo.
Co mi doporucuju Cesky a Slovensky lekari ( Americky to zamietaju!) pri teplote nad 38,5 dat okrem sirupov aj 1/4 tabletky Diazepan ako prevenciu proti krcom. Najprv som tuto myslienku zamietala, preco do neho cpat dalsiu chemiu, ale keby ste videli co krce urobia s tym malym telickom tak .....
Vsetkym Vam prajem krasny den a ziadne horucky
Předchozí