Dobrý den,
přečetla jsem si článek o homeopatii a chtěla bych Vám napsat svůj názor.
Jsem lékařka a musím říci, že jsem homeopatii nikdy příliš nevěřila.
Pracovala jsem ovšem v nemocnici, kde se mnou pracovala jedna lékařka před důchodem, byla to úžasná žena, ve svých 60 letech stále sledovala novinky v medicíně, pacienti se za ní doslova "táhli" v zástupech. Myslím, že byla jedním z nejlepších lékařů, jaké jsem kdy poznala /a podotýkám, že k některým bych nešla ani s kuřím okem/ :-).
Jednou jsme zabrousili na téma homeopatie, paní doktorka - jak jinak - též měla absolvovaný kurs homeopatie a používala ji. Řekla mi tehdy, a já jí věřím, že homeopatiky ůspěšně léčí lehké poruchy imunitního systému projevující se opakovanými infekcemi, recidivující opary, bradavice, atopické ekzémy... Nechám teď stranou, jakým principem homeopatie funguje, jde-li o skutečnou "paměť vody" či placebo efekt. Chci jen říci, že je-li možnost použít úspěšně homeopatika u "nezávažných" diagnoz, proč to neučinit? I když to bude třeba jen placebo efekt, vyhnu se tím elegantně
"klasickým" lékům, které by třeba mohli mít některé nežádoucí účinky.
Nesouhlasím ovšem s tvrzením, že homeopatiky lze vyléčit cokoliv.
Důsledně bych varovala před homeopatickou léčbou závažných onemocnění hrozících trvalým poškozením zdraví či úmrtím /nádorová onemocnění, těžké infekce apodob./, na to už nejeden pacient "dojel".
Zdravím Olga F.
Předchozí