Milá jmenovkyně, my jsme ve stejné situaci i když s o něco staršími dětmi. Babičky ne že by byly daleko, ale pracují a hlídat jednak nemohou a jednak nejsou ochotné. Tatínek supervytížený, k tomu věčně nemocné děti.....
Já jsem to vyřešila tím, že podnikám, mnoho peněz z toho není, je to spíš pro ten pocit, že něco dělám a "jenom nesedím doma". Můžu tedy pracovat doma a tím je všechno jednodušší. Chápu ale, že tohle řešení není univerzální a napadá mne ještě několik dalších:
1) pořídit si třetí dítě :-) - teď bys měla už vyšší rodičovský příspěvek a mohla bys částečně pracovat...
2) úpěnlivě hledat práci na zkrácený úvazek - dá se to, ale je to dřina
3) zatím pracovat jenom brigádně - ve spoustě společností hledají administrativní pracovníky na krátkou dobu, něco si vyděláš, přijdeš do styku s lidmi a třeba při práci na recepci mezinárodní společnosti procvičíš i jazyky. Zejména v případě recepcí není neobvyklé, že se střídají i 3 recepční po 4 hodinách a to už se pak dá s těmi ostatními domluvit
4) najít si tak super placenou práci, že budeš schopná profesionální hlídání zaplatit....
To je asi vše, co mě teď napadlo, přeji hodně štěstí při rozhodování a hlavně, ať jsou děti zdravé !
Předchozí