Ahoj,
tahle diskuse mě zaujala, protože jsem stejně jako Veronika teď jaksi "na druhé straně barikády". Naše firma shání sekretářku neboli asistntku, jak se dnes říká. Představuji si ženu po mateřské, která bude šťastná, že se dostane mezi lidi, která bude za práci (i občas otravnou) vděčná, tak jako jsem byla já, když jsem po mateřské do práce nastoupila, bude spolehlivá a bude mít zájem. Na půl úvazku by nám stačilo, ale ani jsem to do inzerátu nedávala, protože jsem si myslela, že nikdo nebude chtít dělat stejnou práci za poloviční peníze, i když za poloviční čas. Nebo v tom se mýlím? Kolik myslíte, že by si taková asistentka na poloviční úvazek měla vydělávat, v Praze? U majitelů firmy jsem ale překvapivě narazila na předsudky vůči matkám s malými dětmi - my ji budeme platit a ona bude furt doma, pořád bude pospíchat domů za dětmi a tak, něco jako píše Veronika. Chtějí svobodnou bez závazků :-( To ale přece závisí na konkrétním člověku - mně by třeba nevadilo, že je asistentka týden doma s dětmi a já za ní musím brát telefony a chodt na poštu, když bych viděla, že třeba za tu dobu vymyslela nový systém zakládání pošty nebo si vzala nějakou jinou práci domů, zařídila něco z domova po telefonu apod. Myslíte, že by to mohlo fungovat?
J.
Předchozí