Rada bych prispela svym nazorem. Ziji v zahranici a do prace jsem se musela vratit, kdyz bylo synovi 10 mesicu. Od te doby ho hlida placena slecna. Je pravda, ze na ni padne prakticky cely plat, ale kdybych byla dal se synem doma, o zamestnani bych prisla. Vzhledem k tomu, jak je zde tezke najit dobre misto, neni co resit. Takova je situace vsech pracujicich maminek (alternativa jsou jesle, ale v 10 mesicich mi to pripadalo brzy a radsi si priplatim za individualni peci). Mimochodem, az bude syn chodit do skolky, stejne budu muset zaplatit (samozrejme krome skolky) nekoho, kdo ho bude vyzvedavat, protoze pri celodennim zamestnani se to neda stihnout.
Vzhledem k tomu, co je bezne v tzv. zapadni Evrope, mi 3 az 4 roky doma pripadaji jako raj. Timto nechci zlehcovat vase problemy a obavy, plne je chapu. Kazdy samozrejme vychazi ze sebe. Ale pridavam se k nazoru, ktery tady uz zaznel, ze pokud nekdo chce pracovat, je lepsi se to toho pustit, i kdyz vetsina vydelku padne na skolku, hlidani a dalsi potreby ditete. Proste neni mozne mit vsechno - bohuzel.
Předchozí