Ahoj Marie, sice žiju v ČR, ale na mateřskou jsem nastoupila 4 týdny před plánovaným porodem - těsně před Vánocemi. První týden jsem si připravila na miminko všechny věci, vyprala, vyžehlila, naklidila atd., přežila svátky a po novém roce (termín porodu 20.1.) jsem se začala pekelně nudit. Taky jsem měla strach, že mi ten pracovní zápřah začne chybět, ale dlouho mi to nevydrželo. Zřejmě z nedostatku jiné činnosti jsem porodila 14 dní před termínem :-). Pak byla chvilku honička, takže jsem si na pracovní nevytíženost rozhodně nemohla stěžovat a když se to uklidnilo, otěhotněla jsem podruhé. Když bylo mladšímu synovi něco kolem 8 měsíců a situace se stabilizovala, zjistila jsem, že si to začínám báječně užívat a že mě to "klidné" tempo s dětmi docela baví a uspokojuje. Proto jsem v něm taky vydržela další 3 roky. Nicméně se mi to vymstilo, protože teď, když už jsou děti velké, ve školce a ve škole a já k tomu musím pracovat, velice špatně se znovu dostávám do tempa tak, abych vše perfektně sladila..... Takže svým způsobem je lepší, pokud ta možnost je, vrátit se do zaměstnání asi tak po roce mateřské dovolené, to ještě tak "nezlenivíš". Teď se do mě určitě pustí maminky hodně živých miminek, takže uvádím na pravou míru, že moje děti byly obě opravdu velice hodné, klidné a neplakaly, takže jsem měla tu možnost si to užívat.. :-)
Předchozí