| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Tak a už se nám to krátí…

Jana píše:
No,ono taky záleží jak nemocné by dítě bylo...pochybuju,když by mělo vysoký horečky a mamka musela kolem něho lítat,že by ještě měla chuť a náladu nad něčím přemýšlet.
A Eva píše:
Musím se trošku zastat zaměstnavatelů, třeba já jsem pracovala ve 3 českých firmách, vždy tak 2 roky:-), kolektiv od 5 do 40 lidí a nejsem si vědomá, že by tam byla pozice, kterou bychom mohli kdykoliv postrádat např. kvůli nečekanému onemocnění dítěte na týden. Pokud je ta pozice nahraditelná, málokdo ji nerozptýlí mezi ostatní zaměstnance, protože mzdové náklady jsou obrovské.

A to je právě to, co mi vrtá hlavou. Je pěkné mít sociální cítění a prosazovat do pozice asistentky maminku po mateřské. No jo, ale co když nám dva týdny v měsíci bude říkat to, co píše Jana? Že neměla čas, chuť náladu. Já to chápu, vím, že je to těžké. Ale co by měl zaměstnavatel z toho, když by při zaměstnání matky měl třeba nižší odvody, ale práce by hotová nebyla? To přece není jako za minulého režimu, že se vymýšlela místa jen proto, aby byla stoprocentní zaměstnanost. V malých firmách je to tak, jak píše Eva - je tam práce, která je potřeba udělat, a lidi, kteří ji udělat musí.
Upřímně - Janina celkem nevinná poznámka moje sociální cítění hodně nahlodala :-(
Co si o tom myslíte?
J.
J.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.