Mirko, tak to sorry... nechtěla jsem nikoho navádět k ničemu nelegálnímu. U mně je to tak, že částečně pracuju pro agenturu, která posílá lektory do firem, a já funguju jako subdodavatel nebo tak něco. Nevím, jestli je v tom nějaký právní problém, ale spíš o tom pochybuju, protože to dělají zcela otevřeně a bez zástěrek - nezdá se mi, že by takhle riskovali. Jestli je nějaký rozdíl podle druhu práce, o tom bohužel nic nevím...
Mně tahle varianta připadala celkem výhodná proto, že asi firma bude míň ohrnovat nos nad maminama, který můžou mít neustále nemocný děti, pokud má možnost to ukončit, kdyby třeba ta nemocnost přesáhla únosnou mez. A z pozice matky mi to přišlo do jistý míry výhodný taky, protože je asi lepší mít práci bez velkých jistot než žádnou (pokud si firma radši najme někoho jinýho). Fakt znám několik případů, kdy mámy zůstávaj s dětma doma s každou rýmou a co se děje v práci absolutně neřeší, takže i trochu chápu tu paranoiu zaměstnavatelů. A co se týká jistot - mně zaměstnanecký poměr přijde jistý jen teoreticky - když se tě opravdu chtějí zbavit, tak se tě zbaví, to už jsem taky párkrát viděla.
Pořídit si ŽL neznamená, že se musíš vrhnout do světa obchodu, velkých peněz a velkých rizik:-))). Zaplatíš tisícovku za registraci a pak platíš menší daně, než bys platila normálně, takže i ta vstupní investice se ti vrátí. Asi tam opravdu je trochu menší jistota, že budeš mít práci, ale ono tě to taky částečně naučí umět se prodat a být si vědomá vlastní ceny, což nejsou věci k zahození:-))). Tak ti přeju hodně štěstí při hledání, ať s ŽL nebo bez něj.
Předchozí