No jo, ti špatní zaměstnavatelé. Spočítal si někdo z vás, že pokud zaměstnavatel dá zaměstnanci plat 20 000 hrubého, dostane zaměstnanec cca 15 500 čistého a zaměstnavatel zaplatí dalších cca 7700 na sociálním a zdravotním. Takže vy brbláte, že vás dře a že by mohl přidat, protože dostanete těch 15500, ale zaměstnavatele stojíte 27 700. To má stát z jednoho průměrného platu slušný příjem co? Takže pokud by mi zaměstnavatel nabídl, že mi přidá, ale formou peněz bokem, tak budu souhlasit, protože mě nebaví živit všechny úředníky a pány poslance, kteří si omylem zvedli platy a nějak nemůžou najít čas na to si je snížit. To radši podpořím svého zaměstnavatele, se kterým mám velice dobré vztahy a přeju mu co největší zisky a co nejmenší daně. Protože dokud bude prosperovat, budu se mít dobře i já. A pokud by můj zaměstnavatel hospodařil stejně jako "stát", tak už bych byla dávno na dlažbě. Myslím, že chytrý zaměstnavatel si dobře vybere, komu takovou nabídku dá. Myslím tím, že si určitě nevybere někoho, kdo by ho pak mohl vydírat. A pokud ano, pak je to blb a nic jiného si nezaslouží. A ještě jedna otázka, čím je bit zaměstnanec, že dostává některé peníze načerno? Že v době nemoci dostane menší nemocenskou, nebo menší důchod? Nemocná jsem nebyla 5 let a na důchod si budu radši šetřit spolehlivějšími způsoby, než u státu. A když si spočítáte, kolik zaplatíte na nemocenské, tak vám vyjde, že při průměrné nemocnosti se vám vyplatí brát nějaké peníze načerno, protože o těch pár korun co dostanete míň, se vám dávno příjem zvýšil.
Předchozí