| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Tak a už se nám to krátí…

Jo, máme v úmyslu se přestěhovat do místa Lubošovy školy. Především proto, že má problémy se spaním. Lékaři naznačují, že je to proto, že chodí málo ven. Takovou věc ovšem nemůžu tak snadno zajistit, když se vracíme domů v půl páté večer (nebo třeba i o hodinu později), obzvlášť přes zimu, kdy je tma ještě před čtvrtou. Nic není platné, že se pohybuje venku víc než když chodil do školy sem: s družinou místní byli venku za čtvrt roku snad dvakrát, s družinou "tam" jdou ven skoro každý den; taky něco obnáší cesta od školy k vlaku (je to přes celé město)... a navíc je nezásobují úkoly na každý den, takže si lze představit, že bydlet blíž by znamenalo i častější pobyt venku - zatímco tady měli úkoly každý den, a ještě nám pí uč kladla na srdce, že máme probranou látku vždy každý den opakovat... Čili i když zpočátku nechodil do družiny, tak už se ven nedostal (taky proto, že měl a ještě má strach z toho být sám venku, což nikdo moc nechápe - většina jeho vrstevníků lítává kdesi po vsi s kamarády /tedy pokud tito nesedí u PC.../, a já zas mám husí kůži z drbů místních lidí /jakto že když je venku, nepracuje na zahrádce, jakto že je venku s tak velkým dítětem.../).
No pak je tu samozřejmě to, že za ten rok jsem syna v pohodě dovážela jen první tři měsíce, pak se u mě střídaly různé zdrav. problémy, a musely hodně často a dlouhodobě zaskakovat babičky nebo manžel - a to se mi nezdá fér, protože babičky to mají kapku z ruky, mají svůj věk - a já to byla, kdo si vymyslel to dojíždění.
No a pak jsou samozřejmě i další, na první pohled drobnější důvody, jako třeba to, že mi právě od toho prvního astmatickýho záchvatu nedělá dobře jízda drkotavou lokálkou.
Nepříjemné je, že v městě, kam se chceme stěhovat, je poměrně málo bytů - a obzvlášť bytů v OV, který upřednostňujeme, protože bychom si potřebovali vzít hypotéku - a ještě máme další různá omezení - aby to bylo v klidové zóně, aby to nebylo moc vysoko, neb mám závratě, aby to nebylo moc nízko, neb syn se bojí zlodějů... Takže hledáme, pídíme, ale zatím jsme ještě nenalezli tu ideální variantu...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.