Tý vado, tady se to rozjelo :o)
Mimino:
ad 2. Asi ti nějaké funkce opravdu unikly, protože i já i já pracuji Vanilčiným stylem. Holt kdo se připojuje přes Telecom objeví v sobě netušené možnosti :o))) Abych předešla debatám: mým šéfem je můj manžel, moji práci za mne nikdo neudělá a zaplaceou ji mám stejně, ať ji dělám čtyři hodiny nebo deset a připojuji se z domova, ba dokonce ani účty za telefon do firemního účetnictví nedáváme a platíme z vlastní kapsy :o)
ad 4. Proč ne? V téhle diskuzi to zatím nepadlo, ale v tisku už jsem párkát slyšela od učitelů reakce, že by rádi byli placeni stejně, jako třeba doktoři, kteří oproti mají velký peníz a přitom jsou také placeni státem. Nevím, jak je to s penězi, ale vím jedno - kdyby ti doktoři nedělali po nocích, tak by taky měli podstatně míň...
ad 5. Opravdu nic nebrání učitelům práci změnit. Nehledě k té drobnosti, že už když šli na školu, tak MUSELI vědět, že si vybrali povolání, ve kterém se jim nebude dostávat peněz. Pokud to nevěděli, pak jsou silně slabomyslní a snad aby radši neučili... A kdo bude učit? Nikdo. Nebo nekvalifikovaní lidi špatně. Potom by stát byl nucen něco začít dělat, protože by se proti němu nepochyně zvedla vlna odporu z řad rodičů od školáků. Rodiče zatím situaci tak špatně nevnímají, tak se ta vlna odporu holt zvedla proti učitelům...
ad 6 Mám obavy, že učitelé nejsou jediní, kdo nemají peníze na osobní rozvoj - pokud tímto budou před veřeností argumetnovat, těžko budou pochopeni...
ad. 7 Souhlasím - jednodenní stávka opravdu nic nevyřeší. Ale dost pochybuju, že by něco vyřešily volby - jestli se nemýlím, veškeré velké politické strany se už u moci vystřídali, aniž by se situace nějak výrazně vyřešila :o) (Teda :o( ) A právě proto se stávkou nesouhlasím! Tak nějak mi to připomíná moji tříletou dceru, která se taky občas šprajcne, mrskne s sebou na zem a vříská a vříská. S tím výsledkem, že stejně nakonec je po mém. Jestli chtěj učitelé stávkovat, tak ať stávují měsíc, dva, tři... Nebo ještě lépe - ať si stojí za svým tak, aby dali hromadně výpověď.
Obecně nemám stávky ráda a nesouhlasím s nimi, stejně jako nesouhlasím např. s únosy, teroristickými útoky či jinými činy, kde si dvě strany spolu něco vyřizují přes nevinné lidi. A pro ujasnění - jsem zdravotní sestra, a i když ve zdravotnictví taky už nějaké ty stávkové pokusy byly, bylo proti mému přesvědčení se jich zúčastnit.
S.
Předchozí