Milá, zlatá s nevěcnou argumentací jsi započala ty a namísto diskuze, což je naslouchání druhým ses rozhodla dělat s lidí blbce. Gramatiku jsem vytáhla jenom proto, že jsem doufala, že jsi natolik inteligentní, aby tě to nakoplo. Za opravu v gramatice děkuji a ponesu si z ni ponaučení do dalšího života.
Každodenně pracuji s lidmi se základním vzděláním i s lidmi vyučeným (samozřejmě i se středoškoláky a vysokoškoláky). Nechápu, proč by jim nikdo nesvěřil žádnou zodpovědnost. Mnoho z nich patří k velmi spolehlivým a pečlivým lidem a na jejich dobrou práci je odkázána ta moje. Zodpovídají si nejen za svoji práci, ale často i za zařízení se kterým pracují. Jistě, nedá se to srovnávat s prací chirurga, který, když udělá chybu, lze to jen těžko napravit. Míra jejich zodpovědnosti je zohledněna v jejich mzdách, a pokud dojde k chybě nesou si za to následky, stejně jako vysokoškolák. Chyby učitelů ve výchově se také těžko napravují, často si následky pochybení neseme celý život. Toto ve mzdách zohledněno není, protože v tom případě by si mnoho učitelů nemohlo domů donést ani korunu.
Učitelé mají ve svých mzdách zohledněnu psychicky náročnou práci, čas na přípravy i míru zodpovědnosti za děti. Proto si myslím, že jejich mzda je dostačující. Toť vše. Učitelskou mzdu nepovažuji za žádnou almužnu a myslím, že se s ní dá docela dobře žít.
Nemyslím si, že učitelé by byli nejhůře ohodnocení vysokoškoláci. Myslím, že jsou vysokoškoláci, kteří mají víc i ti kteří mají méně. Je asi pravdou, že špatní i dobří učitelé mají stejně, a to uznávám, v pořádku není.
Přeji ti do života více lásky a štěstí. Možná potom kolem nebudeš prskat nenávist a zlost. Nevím proč, ale mám pocit, že jsi učitelka. Jestli ne, omlouvám se a jsem ráda. Naše děti o nic nepřišli.
S přáním hezkého dne Věrka
Předchozí