Je určitě dobře, že zafungovala Vaše autocenzura a původně zamýšlený fejeton jste nenapsal.
Bohužel nezafungovala dost na to, abyste se vyhnul
lacinostem.
Alespoň mě připadají některé pasáže Vašeho fejentonu velmi laciné (přiznám se až slaboduše laciné)
"jak zle na tom jsou manželé - učitelé se dvěma dětmi. Prý si kvůli nízkým platům nemohou dovolit koupit nové auto a vyjet na dovolenou k moři. Chudáci! Hned jsem se do nich vciťoval. Představa, jak jezdí v rezavé škodovce někam na Sázavu místo na Filipíny, mi vehnala slzy do očí. Ubožáci!"
Osobně se domnívám, že dva vysokoškolsky vzdělaní lidé, kteří poctivě dělají svou práci, by měli vydělat víc než průměrný plat. Hodnota "průměrného"
platu je však pro většinu z nich velmi vzdálená.
Nemyslím si, že by učitélé stávkovali kvůli tomu, že závidí manželkám zbohatlíků jako Vaše známá.
Ostudou státu je, že si neváží práce inteligence a že učitel by mohl závidět plat i kopáči příkopů, který nedokončil základní školu.
Nejsem učitel, ale chápu jejich rozhořčení a respektuji jejich právo na stávku. Pokusy o ironický výsměch ( za což Vaš fejeton považuji) si učitelé určitě nezaslouží. Už proto, že za tak mrzkou mzdu dělají co dělají.
S pozdravem L.
Předchozí