| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Otcovské fejetony: Učitelská výplata

Verko, ty jsi ale drsna holka :o)))

"Mila, zlata" mi naposledy rekla mama, kdyz jsem udelala hodne velikej pruser :o) tak mi to pripada takovy az moc duverny, vis?

Nejsem ucitelka a ani bych ji byt nechtela. Myslim, ze je to jedno z nejhorsich povolani (poslani, chcete-li) u nas a tim nenarazim jen na mzdu (almuznu), ze ktere se rozhodne neda vyzit slusne, jak tvrdis ty. Leda prezit :o)

Nedavno jsem se od sve mladsi sestry, ktera je na stejne ZS jako jsem byla kdysi ja, dovedela dost horkou prihodu o me byvale tridni ucitelce, velmi prisne, ale schopne cestinarce, ktera si umela vybudovat respekt i poradek a na kterou do dnes vzpominam v dobrem. Predstav si, ze chodi po sidlisti a na stara kolena vymeta popelnice :o(
Dost hrozny, nemyslis!?
Me to tedy sokovalo. To by se treba lekari asi nestalo.

Myslim, ze to je totiz taky odraz nasi spolecnosti. Jak si cenime kantoru, takove budou vysledky vyditelne predevsim na nasich detech. Pokud jsme schopni se v rade ohledech uz dnes srovnavat s Evropu, proc konecne nenastolit zmenu v nasem ubohem skolstvi? Neni zadnou novinkou, ze vzdelani v CR je jedno z nejslabsich v Evrope.
Mozna, ze to zdanlive nesouvisi, ale financni hodnoceni kantoru bude mit prirozenou reakci na jejich vyber. jinak receno, pokud maji mladi elan a chut delat tohle nelehke poslani a zaroven budou mit financni jistotu, mohou lecos zmenit i na tech, kteri maji do roztomych deticek hodne daleko. Logicky, mlada ucitelka, dokaze mladymu pubertakovi porozumet lepe nez ta stara a nerudna, ktera tam strasi od nepameti. Totiz trefovat se do stary baby je daleko jednodusi. Sama si to moc dobe pamatuju :o)
Mlady ucitelky jsme prirozene respektovali, protoze jim to palilo a sli s dobou a kdyz to na ni nekdo zkusil, tak ho proste dokazala patricne setrit a tim si nas ziskala. Jenze stara nez se vzpamatovala, tak uz byla cele tride pro srandu. Je to generacni rozdil.
Jenze, vetsina studujicich pajdu tuto skolu studuje jen kvuli diplomu. Uz dnes vedi ze prevzetim diplomu jejich ucitelovani konci. A proc by taky mezi tu "bandu teroristu" lezli? Za desitku mesicne? Emm... asi ne.

Jinak, nemyslim si, ze bych kdovijak prskala, jak pises. Jen jsem proste nemohla nekomentovat ty ctyri otazky o odpovednosti (zejmena toho zednika :o)), ktery zodpovida za spatne postaveny dum. Jak jsi psala v prvnich komentarich. A jako bonus tva soukroma oprava gramatiky... :o))

A jeste k te odpovednosti. Ja jsem tedy neslysela o nikohom se zakladnim vzdelanim, jako jsou treba kopaci o kterych byla rec, ze by jim byla sverena kdovijaka zopovednost. Tak mozna za poradnou diru v zemi.

Jinak diky za tve, jiste uprimne, prani. Doufam, ze me laska ani stesti neopusti :o)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.