| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Otcovské fejetony: Učitelská výplata

Zuzavo, já přece nechci snižovat ani práci učitelů a vyvyšovat svou nebo naopak, prostě nechci hodnotit jakoukoli práci. Jen říkám, pořád a dokola, že se mi nelíbí, že učitelé jsou placeni paušálně (ať už hodně nebo málo, resp. uboze nebo dost), dobří špatní na jednu hromadu. Měla jsem hodně dobrých učitelek a taky si dobře pamatuju ty, které chodily se železnou pravidelností do třídy 10 min po zvonění, nepřipravené na hodinu, zato se štosem písemek, které musely opravit a s vonícím čajem. A samozřejmě záleží na žácích jaké mají: něco jiného je pustit z dohledu bandu učňů a něco jiného gympláky, u nichž se dá jakás takás míra nechci psát inteligence nebo slušnosti...ale prostě víme čeho, očekávat. Tak je tu taky otázka, zda mají opět dostávat všichni stejně, středoškolští profesoři, kteří musí mít nadprůměrné znalosti, aby "zvládli" dotazy nadprůměrných žáků anebo mistři a učitelé na SOU, kteří musí především zvládnout stádo hejhuláků a ohlídat předčasně vyspělé madam, aby jim o přestávce nevlítly do jiného stavu se spolužákem(všechno v nadsázce, ale myslím, že zhruba si rozumíme).

Ano, já mohu při své práci vypnout. Uznávám, že nejsem v psychickém a nakonec ani fyzickém slova smyslu v plném nasazení celých 8,5 hod. které tu strávím. Nasadím si reakci, hodím to do přístroje a ten pracuje hodinu a třičtvrtě za mně. Pak to vyndám, zas něco popracuju a za půl hodiny mám výsledek. Pravda. Ale zas je tahle zdánlivá "pohoda" vyvážena tím, že pracuji se silně mutagenní, kancerogenní a teratogenní látkou, o které vím, že může ohrozit plodnost, a ten, kdo občas navštěvuje i jiné diskuze z nichž mě zná ví, že opravdu máloco si přeju tolik, jako mít brzo miminko. Přitom všem, a proto to hlavně píšu, nemám ani korunu rizikového příplatku. A obecně: ne, nejsem se svým platem spokojená, ani nemůžu být. Ale dala jsem se na univerzitu a tak je mi jasné, že velká platová perspektiva se přede mnou neotvírá. Ale proto nebudu stávkovat. Prostě je mi jasný, že peníze tenhle stát umí rozfofřit mžikem a že jsou tu jiné resorty s většími manky než je školství (třeba zdravotnictví).

Dokud se nevymyslí jiný systém přerozdělování peněz, dokud si náš stát nebude vážit vzdělaných lidí a podle toho je odměňovat, tak se prostě pořád budem dohadovat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.