Promiň, ale já si myslela, že studujeme proto, abychom získali potřebné množství informací pro obor, ve kterém chci pracovat a samotným oceněním je, že mám větší šanci získat zajímavou práci než člověk, který se nevzdělával. Pokud člověk, který se nevzdělával, tak dlouho, dostane šanci (už to je první výhodou vzdělání) a prokáže, že dané místo zastává stejně (protože informace získal např. praxí, či bez školy studiem po nocích) nevidím důvod, aby neměl stejný plat. Pokud prokáže, že je lepší... Ruku na srdce kolik z toho, co nás ve škole učili si opravdu pamatujeme a využijeme? Takže to samostudium na dané téma může být pro zaměstnavatele větším přínosem. A co z vědomostma, které nejsme schopni vždy praktikovat v reálném světě?
I když chápu co jsi tím chtěla říct. Byla to svým způsobem investice, od které očekáváš, že se to bude
rentovat. Já to chápu spíše jako lepší startovací dráhu a podle toho v jakém oboru chci pracovat si vyberu i školu. Mnoho z nás si vybírá školu i podle její náročnosti, protože jistě mi dáte za pravdu, že jsou školy, kde studium je náročnější než na jiných školách.
Předchozí