moji rodice, oba ucitele, cely zivot nadavali - ted uz jsou ovsem v duchodu - zaroven ale meli dva az tri vedlejsi pracovni pomery cely zivot. Muj otec, elektrikar, ucil na prumyslovce, pracoval mesic o prazdninach na ruznych zakazkach a zrovna tak, velmi intenzivne behem roku, dale jeste uklizel ve skolni budove po vyucovani ( zkratka vytrel a vynesl kose - dalsi jeden cely plat navic) maminka doucovala privatne, dale pracovala pro jakousi agenturu a navic psala ucebnice ( pamatuji si jedny prazdniny, ktere nad tim prosedela) .
Krome toho jsme spolecne jezdili na dlouhe dovolene nejen v lete, ale i v zime, nepocitaje lyzarske kursy, kam me muj tata take braval ssebou, nekdy i nekolik tydnu na horach za sezonu ( otcuv rekord byl tusim sedm tydnu za jednu zimu), samozrejme, krome lyzovani, musel take dohlizet na dorostence na sjezdovce, za to ovsem dostal zaplaceno.
At je vyucovaci hodina jakkoli narocna - a to je mi jasne, obcas jsem si to pri studiu vyzkousela - je maloktera prace, kde si clovek casove muze neco neco takoveho vubec dovolit.
Předchozí